Halloween

 

Hvad er Halloween?
Forslag til invitationer
Dekorationer
Mad
Slikposer
Udklædning
Lege

 

 


 

 

Hvad er Halloween?

Halloween er den 31 Oktober. Det er åndernes nat og derfor en ”uhyggelig” men spændende temafest. Hvis man planlægger en Halloween fest – og man ikke ønsker et alt for ensformigt udklædningstema - er det en god ide at sende invitationer ud i god tid, da alle ellers vil dukke op med et lagen over hovedet. (jeg taler her af erfaring) Halloween er noget vi mest kender fra USA, men det er en temafest, der er ved at blive mere og mere normal i Danmark.

Tilbage til start

 

 

 

Forslag til invitationer

Formet som: Græskarhoved, spøgelse, uhyre, ja alt uhyggeligt kan anvendes.

Kære (navn)
I forbindelse med Halloween inviteres du (dato/tid) hjem til mit hjemsøgte hus (adresse)
Medbring nerver af stål og en skræmmende udklædning

Tilbage til start

 

 

 

 

Dekorationer

Sorte balloner, Sort og orange crepe papir, Udskårede græskarhoveder med lys i, selvlysende skelletter og edderkopper, "slim" i glasskåle, heksedukker, kæder, og selvfølgelig intet elektrisk lys.

Afskårede hænder laves ved at man blander en lille smule rød og gul frugtfarve i noget vand. Vandet fyldes i nogle gennemsigtige plastikhandsker som fryses ned. Hvis man vil lave en mere naturtro hånd kan man opløse 20 blade husblas i 1 liter vand (igen med lidt rød/gul frugtfarve). Fyld opløsningen i nogle plastikhandsker og luk dem inden i kommer dem i køleskabet. Efter nogle timer er væsken blevet stiv og hånden føles meget naturtro.

Hvis I har mulighed for det, så pynt op udendørs med "gravstene". Disse kan laves af træplader der er males mørkegrå. Der kan f.eks. stå:

Her hviler
Benjamin Hugtand
Og husk...
Han hviler sig kun

Tilbage til start

 

 

 

 

Mad

Alt kan bruges, men for at sætte prikken over i'et kunne man sætte skilte i madskålene der indikerede at det var noget andet mere ulækkert - f.eks, rottehjerner (små frikadeller), Barnefingre (babykarotter), Mennesketænder (majs) osv.

Orme-kassereolle = Spaghetti med kødsovs

 

Sodavand: Læg flaskerne i blød så etiketterne kan tages af. Lav selv dine egne etiketter så alle forstår at det er hjemmebryg fra dit eget laboratorium. Lad sodavandene hedde noget sjovt og uhyggeligt.

Tilbage til start

 

 

 

 

Slikposer

Når vi i Danmark holder fastalavn er børnene ude at rasle efter penge. Til halloween rasler man efter slik. Kender I nogen i nabolaget I kan rasle hos, så er det, det optimale. Ellers må I selv lave godteposer.

Tilbage til start

 

 

 

 

Udklædning

At finde kostumer til halloween er ikke så svært, som man måske først skulle tro. Det er blot et spørgsmål om man har tid nok. Man kan selvfølgelig leje kostumerne, men det kan hurtigt blive en krydret affære. Man kan vælge at sy kostumet selv, og hvis invitationerne er kommet ud i god tid, burde det ikke være det store problem. Men... Er man nu så uheldig at man ikke har mulighed for dette, kan man finde forskellige rekvisitter og kostumer rundt omkring i diverse legetøjs- og spøg og skæmt forretninger.

Man kan klæde sig ud som alt muligt. Bare det er noget uhyggeligt, skummelt eller ulækkert.

Tilbage til start

 

 

 

 

Lege

Rædselskasserne
Uhyggetimen

Rædselskasserne

Kom nogle forskellige ting i nogle kasser. Skriv udenpå kassen hvad det er børnene skal tro der er i den. De må ikke kunne se hvad der er i. De skal føle sig frem.

Knogler: Gulerod (eller rensede kyllingeben)
Hjerne: Broccoli eller Geleklump          
Øjne: Oliven eller en skrællet abrikos.
Fingre: 1/3 Pølse
Uglegylp: Hår (enten fra en gammel dukke eller spørg frisøren)   
Tarme: Spaghetti
Lever: En syltet fersken eller pære
Tænder: Upoppede popkorn

Uhyggetimen

Find på en uhyggelig historie. F.eks. "Det var et mørk og stormfuld aften". Lad den næste person fortsætte historien. Osv.

 

Tilbage til start                Tilbage til start